Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De Ivanhoe gilde kreeg het brevet 'Koninklijk.'

15/12/2011 Ter gelegenheid van de toekenning titel 'Koninklijk', werden afgevaardigden van de Ivanhoe Eed in de ambstwoning van goeverneur Paul Breyne ontvangen voor de overhandiging van het officiële brevet. Tijdens de gezellige babbel achteraf maakte goeverneur Breyne ook nog even tijd vrij voor het schrijven van een boodschap in het Ivanhoe guldenboek.

 

Foto's archivaris Hans De Jonghe.

De groep genodigden. Ondertekening van het Ivanhoe guldenboek Hofmeester vaandrig Rony Knockaert met hoofdman P.De Meester  tijdens een gezellige babbel. Hoofdman P.De Meester neemt de felicitaties in ontvangst. Een felicitatie boodschap van de goeverneur.

Sportraad Brugge zet onze gilde in de bloemen!

12/12/2011 Tijdens de algemene vergadering van de Brugse Sportraad in de stadshallen, werden naar jaarlijkse traditie de medailles van sportverdienste uitgereikt en enkele verenigingen in de bloemetjes gezet. Onze Ivanhoe gilde was er wegens het vijftigjarig bestaan en de nieuwe titel 'Koninklijke' ook aan de eer.

Onze delegatie met hoofdman P.De Meester

Brugse Verenigingen.

Een foto uit de tijd van toen...Het is inderdaad al meer dan een jaar geleden dat onze Ivanhoe gilde met een eigen website van wal stak.  We waren niet alleen in deze opzet want meerdere verenigingen deden mee aan de oproep van het Brugse stadsbestuur om zich op hun site te profileren. Bij de voorstelling op het stadhuis werd er samen met alle deelnemers van de lichting 'anno 2010' geklonken op een behouden vaart!

 

Voorgrond links naast burgermeester Patrick Moenaert, site bouwer deken Roland Denys met Ivanhoe hoofdman Paul De Meester

Petanque afkamping in Tilleghem, we waren erbij!

29/08/2011 Traditiegetrouw had de jaarlijkse petanque afkamping plaats in het domein van Tilleghem. Tot de groep getrouwen van de stalen bal, behoren ook enkele van onze Ivanhoe schutters die door onze fotograaf op de gevoelige plaat werden gezet. Waren de weergoden het mini tornooi niet al te gunstig gezind dan kon dit toch de pret niet deren want sfeer en plezier hadden de bovenhand. De samenkomst werd besloten met een barbeque en uitdeling van de prijzen aan de winnaars. Neen, geen Ivanhoe afgevaardigden op het schavotje, daarvoor is het als leken in het vak, nog een beetje te vroeg!  

Klaar voor de start... André en Marcel met oog voor de bal! Ivanhoe schutters aan de bal... Een natje en een droogje hoort er ook bij! De kampioen en vice kampioen! 'Duivel doet al' Freddy had een geschenkje klaar, merci Jeanine!

Gouden huwelijksjubileum!

Op 09 juli l.l. vierde onze hoofdman Paul De Meester en zijn lieve eega Brigitta Van Vlaenderen hun 50 jaar huwelijk! Het feest werd voorafgegaan met een plechtigheid in de Sint Martinuskerk te Loppem dorp  in gezelschap van een grote schare familieleden en vrienden. De weergoden waren de jubilarissen echt gunstig gestemd want het zonnetje was regelmatig van de partij en geen spatje regen die de pret kwam bederven, kortom een betere start kon men zich die dag niet wensen. 

De eucharistieviering werd opgeluisterd door een muzikaal ensemble waarvan de leden gebruik maken van bepaalde volksinstrumenten. Gildebroeder Pieter Blondelle, hierin ook gespecialiseerd, droeg als lid van het team op die manier een persoonlijk steentje bij. Ook nog even vermelden dat onze Ivanhoe archivaris Hans De Jonghe als persoonlijke chauffeur een gesmaakt optreden weggaf, getooid met Sabena kepie en witte handschoenen! Klasse!

Langs deze weg en in naam van de ganse Ivanhoe gemeenschap, hartelijk proficiat, proost en nu op weg naar het diamant!

Ivanhoe schutters op de petanquebaan

April 2011. Sedert enkele weken draait het zomer petanque seizoen op volle toeren. Omdat we ook onder de leden van onze schuttersgilde talrijke liefhebbers tellen van dit spel, presteren sommigen momenteel in 'overdrive!'  Onze fotograaf was erbij in het Tilleghembos waar ze in bloedhete zomerse temperaturen met de ballen aan het gooien waren. Zo te zien, was even uitblazen in de schaduw de ideale gelegenheid om wat bij te tanken...

Gilderecord opnieuw verbeterd!

Na het mooie resultaat van Carl Vandycke tijdens de schieting van 23 juni 2011, kreeg Alex De Deyn zijn gildebroeder naast zich in het klassement. De met een compoundboog behaalde score van 291/300 punten werd echter de week daarop als absoluut gilderecord, door keizer Marc Dauw met een score van 294/300 punten naar de archieven verwezen!

André Blanckaert nieuwe sire op staande wip!

Met de aanvang van het nieuwe seizoen op de staande wip, is onze Ivanhoe gildebroeder André Blanckaert ook weer in deze discipline bedrijvig. Zijn start heeft hij al duidelijk niet gemist, want onlangs wist hij zich tot sire te schieten op de staande wip bij de schuttersvereniging K.H.G. De Vrije Burgers in Herstberge.

Hartelijk proficiat van ons allemaal!