Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prijsschieting E. Verlinde

22/12/2016 Onze gildebroeder Edmond als sponsor van zijn prijsschieting is er steeds graag bij en wanneer er dan veel aanwezigen zijn is hij des te meer in zijn nopjes! Zeg het met bloemen...

Kerstschieting van onze gildebroeder Raymond Verlinde Een beetje hulp van onze hoofdman komt altijd van pas... Enkele prijswinnaars o.a. Thijs, Matthias en Alain in de spotlights...

Prijsschieting gildebroeders Sint Joris en Sint Denys

15/12/2016 Traditiegetrouw waren onze vrienden van de kruisbooggilde op post met hun jaarlijkse prijsschieting! Thanks guys!

 

Geen beeldmateriaal van deze schieting ontvangen.

Grote Sinterklaas schieting

08/12/2016 Prijsschieting gejond door Hoofdman Paul De Meester, Didier Rohart en de gilde. Voor het eerst sedert het bestaan van onze vereniging stuurde de Sint zijn kat! Er zijn geen zekerheden meer in het leven...

Sinterklaas stuurde zijn kat wat op protest werd onthaald! Die surrogaat Sint op de voorgrond werd kakken gestuurd!... Prijsgevers Paul en Didier met de reuze speculoos! Tiens de Keizer op de foto! Onze hoffotograaf voor de eigen lens... Met de vlam in de pijp en een speculoos op de achterbank, truckdriver Kevin in de prijzen! Onze lieve dames op de koffie!

Prijs Griffier H. De Jonghe en Deken M. Maurau.

24/11/2016 De prijsschieting van onze gildebroeders Hans en Marcel vond plaats in een neus strelende mist van heerlijke pannenkoeken baklucht!
 

Zijn onze prijsgevers Hans en Marcel gekrompen of is raadslid Thomas gegroeid? Voldaan van al dat lekkers, dankwoordje van onze hoofdman! Er werd hier wat 'gefoefeld'... Lekkere pannenkoeken bakken in vier bedrijven. Mooi uitgieten... Voldoende deeg op de plaat... Even strijken... Et voila, smakelijk!

Prijs Griffier P. Blondelle en Baljuw R. De Buck

17/11/2016 Het waren weer 'gruuute duuzen' en klaaane duuzen' met veel lekkers op de prijsschieting van onze gildebroeders Pieter en Roland!

Onze prijsgevers Pieter & Roland klaar met de goodies!... Knieval voor de baljuw in afwachting van de komst van St Niklaas?... Met onze excuses voor de bedenkelijke beeldkwaliteit te wijten aan... 'vermoeidheid' van onze 'stand-in' fotograaf...

Halloween prijs gildebroeders J.Verbrugghen en K. Beernaert

03/11/2016 De traditionele Halloweenschieting van Jurgen en Kevin was weeral een schot in de roos!

Onze prijsgevers naast de hoofdvedette Jack Sparrow... Verdorie Jack ze hebben je een poot uitgedraaid!... Onze Keizer dan nog!... Deze duistere figuur heeft duidelijk honger!... punten tellen tussen de rookwolken door... Onze vaandrig was weer opgetut!... Alain was duidelijk weer op moppentoer!

Prijsschieting K. Delameilleure

22/09/2016 Onze nieuwe papa, Karel Delameilleure had een uitgebreid mulletje voor de leden klaargezet. Wie erbij was heeft mogen genieten van de vele lekkere kazen, worsten, vleesbeleg, fruit en diverse soorten brood. Ter gelegenheid van de geboorte van dochtertje Babette, werd hem in naam van de Eed en alle leden, een 'pampertaart' thuisgeleverd!

De nieuwe papa aan het werk... Met baarden onder elkaar... en verder... zonder baard! Aan tafel!... De inwendige mens versterkt en nu wachten op de score resultaten... Gildebroeder Adrien heeft blijkbaar binnenpretjes...

Lintjesschieting + Punten

08/09/2016 De traditionele jaarlijkse lintjesschieting werd weer druk bijgewoond. Ook de geschoten lintjes waren een succes want de eraan verbonden extra prijzen, waren zo de deur uit. Goed zo, dat zien we graag gebeuren!

 

 

Organisator Roland met een deel van het 'hoofdkwartier.' Keizer Mard Dauw had zijn 'koekestuutjes' beet! Even de cartoon opzoeken... nakaarten met de Stadhouder of... taktiek bespreken?...

Prijs Thesaurier R. Baltens

30/06/2016 Onze Thesaurier Rudy gaf zijn jaarlijkse prijsschieting en sloot daarmee traditiegetrouw het voorseizoen af. Het was duidelijk te merken dat de vakantie voor vele  deelnemers al was begonnen want de schieting verliep in een ongewoon snel tempo! De prijsafroeping zelf daarentegen had dan wat te lijden van vertraging omdat de baljuw regelmatig voor een speciale 'collecte' diende uit te rukken!  

Prijsgever Rudy met een big smile geflankeerd door onze hoofdman. Vaandrig Rony blijkbaar in een druk gesprek gewikkeld?... Nog even tijd om wat van de avondlucht te genieten... Dat noemt men op kussens lopen!... Werkbij Jurgen koos voor de thermos!  Onze Alexander kan dit als festivalganger blijkbaar ook goed gebruiken!...

Prijs van de Ro-Ro's

09/06/2016 Eerste uitgave van de prijsschieting raadsleden Rony Knockaert en Roland Denys, die besloten hadden om voor hun jaarlijkse schieting voortaan samen in zee te gaan. Tamelijk veel leden hadden zich present gemeld maar spijtig genoeg echter ontbraken er ook een deel gildebroeders die om diverse redenen moesten afhaken. Volgende keer beter?

Prijsgevers Roland en Rony Nog een en ander een plaatsje geven... Even het aanbod checken...  Neen de fles was nog niet soldaat gemaakt, onze Bert heeft acteertalent dat wel! Dat kan gildebroeder Thijs goed gebruiken!

Prijs stadhouder J. Goethals

26/05/2016  Jaarlijkse prijsschieting van ons raadslid stadhouder Johan Goethals, steeds begaan met de Ivanhoe gilde die hij een warm hart toedraagt. Dat liet hij opnieuw blijken met een gevarieerd aanbod van mooie prijzen. Een prijstafel die de leden zeker wisten te waarderen!

Nog even een foto van prijsgever Johan vooraleer de afroeping van start gaat Een gevarieerd aanbod prijzen krijgt een toppie van gildebroeder Kevin Afdokken mijne heren wegens niet in uniform... 't is voor het souper van de boetebus... Onze bezoeker Guy van de kruisbooggilde St Joris St Denys aandachtig toeschouwer!

Prijs gildebroeders L. Bullaert en M. Dardenne

19/05/2016 Gildebroeders Lucien en Michel gaven er een lap op en hadden voor de leden een mooie prijstafel voorzien. Kreeg de vorige prijsschieting wat te lijden van afwezigen wegens ziekte en werkbelet, dan was er dit keer beterschap te bespeuren en gelukkig maar, immers hoe meer zielen hoe meer vreugd!

 

 

Klaar voor het omroepen stand klassering Onze gildebroeders prijsgevers Lucien en Michel Gildebroeder Luc Ackaert een trouwe aanwezige... Ex Sire Alexander koos voor een hammetje! Thesaurier cyclo-toerist Rudy Baltens met wat extra vitamines! Nog een cyclo-toerist gildebroeder Matthias op het 'podium'... Aspirant 'Kapitein ter Zee'  Eddy Gevaert houdt het ernstig...

Prijs raadslid T. Mestdagh en gildebroeder M. Herman

12/05/2016 Onze gildebroeders Thijs en Matthias hadden een mooie prijstafel voor de deelnemende schutters voorzien, maar spijtig genoeg vielen er om uiteenlopende redenen heel wat afwezigen te noteren. Dit kon echter de pret niet drukken en zij die er wel waren deden wat ze moesten doen, hun beste beentje voorzetten! Toch een opsteker voor ons prijsgevers duo...

Onze prijsgevers houden van grapjes! Onze hoofdman weet nu tenminste hoe laat het is... Raadslid Thomas in de prijzen... Onze hoffotograaf Michel gekiekt door zijn collega Alexander Onze baljuw weet wat lekker is... Voila, de Rode Duivels hebben er een supporter bij! gildebroeder Raoul ook zo te zien... Onze prijsafroeper vaandrig Rony denkt al aan de barbecue... Gildebroeder Alain met rugzak, altijd handig...

Prijs gildebroeders D. Stalpaert en E. Gevaert

21/04/2016

De prijsschieting van gildebroeders Dean en Eddy werd er eentje waarbij geen honger hoefde te worden geleden, want de tafel was goed voorzien van 'toespijs' onder vorm van worsten en potten pastei voor de boterham thuis of op het werk! Enkele gildebroeders hadden die dag bovendien hun verjaardag te vieren en toeval of niet met een aanbod warme worstjes!

 

Prijsgevers Dean en Eddy  Wegens afwezigheid van Hoofdman P. De Meester kreeg Stadhouder Johan Goethals de taak van 'orkestleider' toebedeeld! De worsten gingen vlot van de hand! Ons aller Maria en gildebroeder Adrien in de prijzen... Griffier Pieter Blondelle houdt van pastei! Onze Keizer Marc Dauw ook!... To 'bijt' or not to 'bijt' het oor van uw dienaar in gevaar... Jarigen Rony en Roland hadden warme worstjes klaargemaakt!

Prijs raadslid T. Bekaert en gildebroeder B. Bauwens

07/04/2016 Onze gildebroeders Thomas en Bert in gezelschap van hun lieve eega's, zorgden niet alleen voor een mooie prijstafel maar ook voor een primeur onder vorm van IVH petjes die gretige afnemers vonden onder de aanwezige schutters! Een initiatief voor herhaling vatbaar!

Dankwoordje van onze hoofdman aan het adres van de prijsgevers Mooie prijstafel en de IVH petjes surprise! Onder goedkeurende blikken van onze bevallige gasten. De Boy Scout van onze gilde archivaris Hans Dejonghe aan de eer! Ouderdomsdeken Lucien Bullaert altijd trouw op post. Gildebroeder Luc Ackaert met de allures van een kunstschilder Raadslid Thijs Mestdagh houdt van een geintje!

Prijs Sire 2016

Gildebroeder Alex De Deyn, recordhouder en Sire 2016 gaf zijn prijsschieting, een gebeuren waarvan elke titelhouder een erezaak maakt en sedert het onstaan van onze gilde ieder jaar opnieuw een vaste plaats inneemt op de schietkalender. Het werd ook dit keer een topper, een mooie prijstafel ons aangeboden en een zo goed als vol huis!

Prijsgever Sire Alex De Deyn geflankeerd door hoofdman Paul De Meester, heeft er duidelijk plezier in! Tja, zoon Alexander weet niet goed wat te kiezen... Neen niet Appeldoorn gebeld, maar wat vaderlijke raad... Gildebroeder hoffotograaf Michel Dardenne is eer een bescheiden mens maar we zijn er toch in geslaagd om hem voor zijn eigen lens te krijgen. Ere wie ere toekomt! Moeilijk om iedereen op een beperkte ruimte in beeld te nemen, maar denk er maar gerust een groot pak bij die dit keer niet werden 'geflitst!' Griffier Pieter Blondelle geeft iedereen het nakijken! Die fles champagne heeft bij deze een nieuwe eigenaar...  Gildebroeder Bert Bauwens onze Robbedoes onder de leden, heeft zijn voorraadje binnen voor enkele tv filmkes in de luie zetel thuis!

Prijs Maria & Adrien

10/03/2016 Traditiegetrouw kregen onze leden schutters vanwege prijsgevers Maria & Adrien, een zeer lekker mulletje aangeboden. Dat onze vrienden door de gildebroeders in het hart worden gedragen, bewees het groot aantal opgekomen aanwezigen die ervoor zorgden dat de Ivanhoe sfeer weer 'Toppie' was!

Ons aller Maria nam de honneurs waar! Prijsgevers van de week. Hoofdman Paul De Meester bedankt gastvrouw Maria Onze fotograaf moest het stellen zonder de tweede helft... De drie musketiers Pieter, Johan en Alexander met luisterend oor... Een deeltje van de aanwezigen geflitst... En een stevige knuffel van raadslid Thomas Bekaert, voor één keer niet onze hoofdman...

Prijsschieting R.Fockaert & E.Dupon

25/02/2016  Zeg het met bloemen in afwachting van de Lente, is een traditioneel gebeuren in onze gilde rond deze tijd van het jaar! Onze twee prijsgevers gildebroeders Robert Fockaert en Eric Dupon, maken er telkens een mooie kleurrijke prijstafel van met bloemen als thema!

Onze prijsgevers Eric en Robert Bloemen in alle kleuren... Onze baljuw Roland met bloemetjes voor thuis... Kevin heeft een voorkeur voor rood! Ons nieuwste lid gildebroeder Raoul Coryn voor de lens van onze hoffotograaf. Bil houdt het plechtig... Alain met bloemen voor het thuisfront Uw dienaar tussen de matjes... Hoofdman Paul weet het uit te leggen Gildebroeder Rudy zal de kas van de baljuw mogen spijzen...

Schieting Brugge - Sluis

18/02/2016  De eerste van de geplande vier schietingen met onze vrienden gildebroeders van Willem Tell Sluis is achter de rug. Onze Ivanhoe gilde die als gastheer optrad, slaagde erin om met de overwinning te gaan lopen, een feit die onze hofmeester Rony Knockaert tijdens de puntenafroeping nog eens flink 'bewierrookte. Onze gasten kennende belooft dit vuurwerk op te leveren voor onze verplaatsing naar hun thuisbasis in Sluis! Wordt vervolgt...

Hoofdman Paul De Meester met een dankwoordje aan onze gasten Hofmeester vaandrig Rony Knockaert, kreeg een onderlegger cadeau van hoofdman Han Ultee van Willem Tell Sluis een reactie zonder woorden! De overwinning van Ivanhoe wordt breed uitgesmeerd. Tja onze Rony kan het nooit laten! onze gasten horen het verdict... Onze vriend Frits is blijkbaar over enkele strategische tegenzetten aan het broeden... Binnenpretjes of onze archivaris aan het jennen? Nu weten we waarom het zo stil was tijdens de prijsafroeping, onze archivaris Hans De Jonghe was in slaap gevallen!

Prijs Keizer M. Dauw

04/02/2016 Traditionele prijsschieting van onze Ivanhoe Keizer Marc Dauw, die zijn prijstafel volstapelde met heerlijk brood van de warme bakker! De talrijke opkomst op zijn schieting was een bewijs dat de gildebroeders zijn gebaar wisten te waarderen!

Onze Keizer Marc Dauw voor de lens van onze hoffotograaf... Heerlijk Frangipane brood... Gildebroeder Kevin Beernaert goed geladen! Gildebroeder Matthias Herman in groot gezelschap... Archivaris Hans De Jonghe met een big smile! Gildebroeder Bil Brian ook in de prijzen!...

Prijsschieting van hoofdman P. De Meester

21/01/2016 Jaarlijkse prijsschieting van onze hoofdman Paul De Meester traditiegetrouw in het teken van de gezonde boerenkost, hoeveproducten, lekkere mosterd en leesvoer allerhande. Last but not least 'het schutterken' een trofee voor de winnaar!

Prijsgever hoofdman Paul De Meester had het weer voor elkaar! Applaus voor de trofee winnaar Eric Dupont! Gildebroder Thijs koos voor de set Ivanhoe porcelein. Stadhouder Johan Goethals met een ferme lading eieren. Een lekkere taart in het verschiet? Lekkerbek Matthias gaat steengrillen... Onze Thomas met some goodies! Het zijn altijd dezelfden die zich in de 'picture' schieten! Onze jongste aanwinst Jeroen Portier houdt van een 'eike' bij zijn ontbijt...

Sire & Baljuwschieting

14/01/2016 De eerste schieting van het nieuwe seizoen voor de titel Sire & Baljuw, is achter de rug. Het werd een mooie kamp met tal van treffers in de baljuwring die niet waren bij te houden. Wapenmeester Roland De Buck wist als eerste een schot in de Sire ring te plaatsen, wat later gevolgd door 'Schout bij Nacht' Alex De Deyn. De afkampingsronden waren daarmee ingezet en van deze twee kanshebbers was het uiteindelijk Alex die de Siretitel in de wacht wist te slepen. Roland van zijn kant mag als nieuwe baljuw in functie een jaar lang zorgen voor de 'gasboetes'...Hartelijk proficiat aan beide laureaten!

Uittredende Sire Alexander De Deyn met zijn blazoen 2016 Een prachtschot van onze ex Sire Alexander, de ring in de vernieling maar helaas net naast! Test van de camera opstelling De kamp is begonnen met gespannen aandacht... wachten op een winnaar! Vader Alex De Deyn, volgt zoon Alexander op!... Sire Alex en baljuw Roland klaar voor 2016! Klinken op de beide laureaten!